“Sight pin” on a long or recurve bow / how to make a simple one
Articles Blog

“Sight pin” on a long or recurve bow / how to make a simple one

August 20, 2019


Hey! The focus on sighting a trad. bow is increasing Longbow or recurve and ill show you a simple way to make a sightpin that works well to a bow like this im gonna use a pin like this a TRUGLO pin some super glue Tape with double glue and a peace of leather and im taking the super glue putting it on the sightpin because the pin is flat on four sides and then im gluing it to the leather cause super glue and leather is working great with eachother extremely well Like this Now its sitting very tight on the leather You are getting the red dot, instead of only a pin Im using the leather cause its flexible if your bow is rounding or if it have a rough surface the leather will adapt then im gluing this on with the tape with the double glue on it where it fits you There is different kind of these tapes this one is extremly strong gluing it to the leather cutting the edges now we have a sight pin Before gluing this on the bow, you can use a match stik with some regular tape go out and shoot the bow adjusting the match stik until it is where you want it to be And then you can glue the TRUGLO pin on the bow Like that I hope you can use this Thanks for watching

Only registered users can comment.

  1. Hej Peter, 
    jeg træner til at tage bue eksamen i Polen, hvor jeg bor. Jeg har derfor set en masse af dine fine film, som jeg gerne vil sige tak for. Jeg faldt ved et tilfælde over den her video, som har lavet alt om for mig. Jeg har fulgt dit råd og har sat en sigtepind på min 60# Howard Hill Wesley Special i bambus på 70". Jeg havde svært ved at holde den stille og spredte mine pile for meget. Nu har jeg fået pinden på og har forbedret mine resultater helt vildt. Jeg glæder mig nu til at skulle til EBF eksamen i Polen slut maj. Min udfordring var at ramme en cirkel på 18 cm i diameter på 18 meter konsistent. Første skud skal sidde og der skal træffes 5 gange ud af 6 med broadheads. Der er tegn i sol og måne på at Polskie Stowarzyszenie Myślistwa Łuczniczego (Polish Bowhunting Association) får lovliggjort buejagt i Polen, hvor jeg i dag har adgang til 36 tusind hektar super god jagt. Det ville jo være helt vildt og skyde en kronhjort i brunst på eget revir med langbue i september eller en smuk råbuk i brunsten i juli.
    Med venlig hilsen
    Peter M. Majgaard

    P.S. Endnu engang tak for din indsats med filmene, som jeg får en masse ud af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *