Noblechairs Epic Series SK Gaming Edition – Bukan Gaming Chair!
Articles Blog

Noblechairs Epic Series SK Gaming Edition – Bukan Gaming Chair!

August 27, 2019


masa computex tahun lepas (2016) ada 4 perkara saya dapat kesan jadi trend untuk tahun 2016 ke tahun 2017 yang pertama : vr singgah mana-mana booth msi,cooler master semua demo VR cooler master punya VR,memang cun habis! Dia bukan sekadar demo yang tembak-tembak zombie tu tapi dia pengalaman main payung terjun kita pakai vr dan rasa macam kita sedang main parachute trend yang kedua; rgb semua benda rgb daripada keyboard,mouse,laptop lepas tu,monitor pun rgb yang ketiga: modding pergi ke mana-mana booth thermaltake,ttesport,gigabyte,cooler master,msi mana-mana booth mesti ada 1 area dia buat pertandingan modding dia akan tunjuk hasil modder terbaik untuk tahun 2016 semua benda nak dimodkan daripada casing yang bentuk 4 segi tiba-tiba jadi gundam ada casing yang 4 segi jadi spaceship dan yang keempat; gaming chair mana-mana booth ada pamer dia punya gaming chair dan bila jumpa gaming chair,saya akan duduk test dan cuba cari perbezaan dengan yang lain-lain dalam banyak-banyak gaming chair yang saya duduk ada 1 gaming chair yang kongsi booth dengan bitfenix iaitu noble chair saya cuba duduk tapi dia tak macam gaming chair dia lebih kepada kerusi sofa jenis premium bila saya duduk,saya dapati kerusi tu besar walaupun saya besar,space yang ada masih luas sangat selesa untuk duduk dan feeling dia tak sama dengan gaming chair lain bila saya duduk,penjaga dia datang sayangnya bukan awek seksi orang kulit putih dan lelaki dia datang dan explain “noblechairs tidak akan masuk market asia tenggara dia akan jual di market us dan eropah sahaja” “Sebab itu design dia besar” “untuk orang berbadan besar” bila dengar dia cakap macam tu saya frust gila rasa macam rugi gila sebab kualiti produk ni sangat bagus dan ada market di malaysia nak dipendekkan cerita 5 bulan lepas itu ada satu supplier tanya sebnarnya dia buat market survey kalau dia bawa masuk noblechairs ok ke dak? saya kata bawa masuk kompom laku! dan harini saya sedang duduk atas noblechairs epic series sk gaming edition nak tahu kualiti dia bagus kat mana? nak tahu bagaimana pasang dia? jom layan video ini dibawakan oleh :Monaliza & Mastura Enterprise SDN BHD – Kedai Komputer Bumiputera terbesar di Malaysia dihoskan oleh : Asraff Jeffery jom pasang dulu ini first time saya assemble noblechairs ambil masa dalam 25 minit part paling susah bila nak masukkan seat ke tempatnya janagn risau,saya cepatkan supaya tak bazirkan masa anda lets GO! ok,siap pun pasang noblechairs epic series sk gaming edition kulit kerusi ini diperbuat daripada PU IMITATION LEATHER kalau tengok,dia bukan kulit betul tapi dia tiru sampai tak nampak beza antara PU dan kulit betul span yang dipakai jenis MEMORY FOAM bila tekan,rasa macam keras tapi bila tekan lama (kita) bagi tekanan pada span span akan ingat tekanan yang diberikan dan balas balik bila duduk lama,kita akan rasa sangat selesa dia punya comfort level memang PERGHHHHHHHHHHHHHHHH macam saya bagitahu tadi kerusi ini diperbuat untuk orang Amerika dan Eropah,orang berbadan besar macam gergasi jadi orang yang kecil,gemok macam doraemon seperti saya bila kita duduk,kita akan rasa sangat luas sebab kerusi ini memang beasr nak adjust ketinggian kerusi pun boleh tiada masalah bro boleh main dengan level dia boleh adjust sampai ketinggian 59.5cm dan kita boleh turunkan backseat ini,sampai 135 darjah jadi kita boleh bersandar untuk tidur lagipun noblechairs sediakan kita 2 biji bantal untuk letak di leher dan 1 lagi untuk support bahagian belakang (lumbar) kalau kita nak betulkan bantal tu,takda masalah kalau nak buat kerja sambil berbongkok dan nak support belakang kita boleh guna bantal ini dan yang penting 135 darjah tu sangat stabil saya boleh buat macam ini tanpa risau kerusi ini jatuh antara perkara menarik tentang noblechairs epic series ini dia punya ARMREST : 4D ARMREST armrest dia tak fix dia boleh ubah-ubah boleh betulkan dia punya ketinggian nak tinggikan atau rendahkan lepas tu boleh betulkan pula kedudukan dia samada di hadapan atau belakang supaya dapat kena di mana lengan kita jatuh supaya dapat support lengan kita tak macam kebanyakan gaming chair lain dia punya armrest boleh adjust atas dan bawah sahaja ataupun mungkin FIX oleh itu noblechairs kalau nak dibandingkan kualitinya dengan yang lain,sangat terbaik! lepas seharian guna kerusi ini buat kerja editing buat video main game tengok youtube laye movie dan juga tidur! saya rasa noblechairs ini bukan GAMING…. sahaja dia sangat sesuai untuk apa-apa pekerjaan atau profession yang banyak guna komputer sebab noblechairs ini betul-betul support kita punya postur duduk samada kita nak bersandar ataupun bongkok berbongkok pun boleh juga kita betulkan bantal (lumbar) ke tempat belakang kita dna kita boleh bongkok sebab dia support kita punya belakang jadi kita tak sakit harga pasaran untuk noblechairs epic series ini RM1449 dan untuk SK Gaming Edition ialah RM1479 kalau nak dibandingkan harga noblechairs ini dengan gaming chair lain kita boleh kategorikan noblechairs dalam kategori yang mahal tapi kena ingat beli kerusi bukan macam beli makanan beli sekali dan tak beli dah (kenyang) tapi beli kerusi,kena fikir guna sampai 1-3 tahun macam komputer juga jadi tak rugi kalau kita invest pada 1 kerusi yang boleh offer keselesaan pada kita bila kita buat kerja kalau postur badan tak betul masa guna komputer kita akan rasa sakit di bahagian belakang di bahu di leher dan di bahagian bawah pinggan bila rasa sakit di bahagian-bahagian ini kalau saya saya akan jadi takda mood buat kerja jadi rasanya berbaloi untuk kita beli noblechair ini lagipun gaming chair yang ada di pasaran yang murah macam RM399,RM699 dia tak offer macam apa yang noblechairs offer macam contoh,kulit yang digunapakai biasanya gaming chair yang murah kulit dia tak tebal,senang koyak warna pun senang pudar lepas tu dia punya armrest takleh nak betulkan ke depan belakang atas bawah jadi saya rasa takleh nak compare noblechairs dengan gamign chair yang murah yang ada di pasaran dan biasanya gaming chair yang murah bila kita buat macam ini macam ini dia bunyi ‘nyet-nyot-nyet-nyot’ kalau mak kita ada kat luar bilik kita tengah layan (ehem-ehem) kantoi bro gurau je jangan ambil serius jadi noblechairs ini datang dengan 1 tahun warranty let say roda dia rosak armrest rosak ataupun seat takleh nak adjust ketinggian jadi kita boleh hantar warranty dan dia akan tukar sparepart baru jangan lupa support saya dengan tekan butang LIKE kalau ada sebarang soalan,cadangan boleh tulis di ruangan komen kalau nak beli noblechairs,boleh klik di link di bawah terima kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *